Teatro etiketas

Teatras prasideda nuo rūbinės, bet taip nesinorėtų, kad jis ten pat ir baigtųsi. Neseniai vykusiame tarptautiniame baleto konkurse-festivalyje „Allegro“ pasirodė, kad ne tik vaikai, bet ir suaugę ne visada žino, kaip elgtis teatre.

Užkulisiai

Dalyviai, dalyvės. Jeigu jūs laukiate savo pasirodymo užkulisiuose ir matote žiūrovus, žiūrovai mato jus! Ir patikėkite, mato viską.

Blaškantis elgesys pasirodymų metu

Kalbėkitės ir vaikščiokite tik esant pauzei tarp pasirodymų. Gerbkite kolegas. Jeigu baigėte savo pasirodymą, įeikite į salę tyliai ir ieškokite vietos atsisėsti tik tada, kai pasibaigs kito – tokio paties dalyvio kaip tu – pasirodymas.

Brovimasis per sėdinčiuosius

Norite praeiti, tačiau kažkas sėdi eilės pradžioje? Mandagiai paklauskite, – ar galėčiau praeiti? Sėdintis asmuo iš pagarbos tokiam mandagiam žiūrovui visada atsistoja. Padėkokite jam. Juk asmuo atsistojo dėl jūsų! Ir einama link norimų vietų, ne atsukus žiūrovams nugarą, bet veidą. Irgi, iš pagarbos. Ir jiems, ir sau.

„Šuoliavimas“ per kėdžių atkaltes

Damos, net jeigu turite ilgas kojas, nereikia lipti per kėdžių atkaltes, kad patektumėte į kitą eilę. Galų gale, čia ne olimpinė rungtis – bėgimas per barjerus, – o Teatras.

 

Tegul apsilankymas teatre būna šventė ne tik konkurso dalyviams, bet ir žiūrovams!